به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، برای اقتصاد تنبل آمریکا فروش جنگنده به عربستان و عراق می تواند نقطه عطفی برای سال 2012 باشد و تا حدی شکوفایی را برای این کشور موجب شده و در نهایت در انتخابات ریاست جمهوری به کمک باراک اوباما بیاید.
در این میان سود اصلی را شرکت های لاکهید مارتین و بوئینگ می برند که محصولات اف-16 و اف-15 آنها از سوی دولت آمریکا به کشورهای عراق، عربستان و عمان فروخته می شود.
به نوشته این خبرگزاری، فروش خارجی تسلیحات می تواند وزارت دفاع آمریکا را از کسری بودجه سرسام آور این وزارتخانه رهایی بخشد زیرا بر اساس آمار رسمی، وزارت دفاع آمریکا تا سال 2021 میلادی 450 میلیارد دلار کسری بودجه خواهد داشت و عقد قراردادهایی نظیر آنچه در یک هفته اخیر با عربستان و عراق محقق شد می تواند این کسری بودجه را جبران کند.
علاوه بر این موضوع، فروش موشک، جنگنده و دیگر تسلیحات نظامی به سایرکشورها موجب اشتغال زایی در آمریکا می شود و ایجاد فرصت های جدید شغلی در آمریکا در آستانه انتخابات در شرایطی که نرخ بیکاری 8.6 درصد است یعنی کسب محبوبیت و در نهایت رای بیشتر در جامعه.
آمریکا یک قرارداد 30 میلیارد دلاری با عربستان منقعد کرده و در نظر داردی یک قرارداد 11 میلیاردی نیز با عراق به امضا برساند. زمان تحویل تسلیحات به عربستان و عراق از سال 2015 اعلام شده و این یعنی آنکه صنعت تولید تسلیحات در آمریکا در سالهای آینده به عنوان موتور اقتصاد این کشور به حساب خواهد آمد.
علاوه بر عراق وعربستان، آمریکا قرارداد فروش سامانه موشکی تاد به ارزش سه میلیارد و 500 میلیون دلار را به امارات به امضا رسانده و در این زمینه نیز به دنبل بهره برداری خاص خود است.
بر اساس این گزارش، اقتصاد آمریکا در سالهای اخیر دوران رکورد را سپری کرده بطوری که بر اساس پیش بینی کارشناسان تا چند سال دیگر اقتصاد کشورهایی همچون چین، هند و ... با اقتصاد آمریکا برابری خواهند کرد. علاوه بر آن وضعیت بد اقتصادی یکی از نقاط ضعف اوباما در دور اول ریاست جمهوری وی بوده از همین رو رونق بخشیدن به اقتصاد در یک سال باقیمانده می تواند پیروزی وی در انتخابات را تضمین کند.
نظر شما